استاندار
لرستان در حالی که چند روز پیش نداشتن توجیه اقتصادی را دلیل اجرایی نشدن
پروژه راهآهن دورود-خرمآباد-جنوب معرفی کرده بود و به طور تلویحی از
مردم لرستان خواسته بود که این پروژه را نیز چون دیگر پروژههای مهم و
زیرساختی این استان فراموش کنند، امروز طی مصاحبهای جدید دلیل اجرایی
نشدن این طرح را عدم تعامل و همدلی نمایندگان لرستان در زمان دولتهای
گذشته عنوان کرد و گفت: به دلیل مخالفت دو نماینده سابق لرستان ایجاد این
طرح در همان برهه زمانی منتفی شد و طرح ایجاد راه آهن به استان رقیب داده
شد
حبیبالله دهمرده استاندار لرستان در خبری که امروز روی تلکسهای خبری رفت، مخالفت دو تن از نمایندگان ادوار گذشته لرستان را دلیل اجرایی نشدن پروژه راهآهن لرستان عنوان کرد، وی با بیان اینکه در آن زمان از 9 نمایندهی لرستان هفت نماینده موافق ایجاد راهآهن لرستان بودند، عنوان کرد: با مخالفت آن دو نماینده طرح ایجاد راهآهن به استان رقیب داده شد.
دهمرده در ادامه با اشاره به اینکه در آن زمان عدم تعامل و همدلی میان نمایندگان استان باعث عدم اجرای طرح راهآهن لرستان شد، بیان داشت: مخالفت نمایندگان سابق لرستان با این موضوع به زمان دولتهای گذشته بازمیگردد.
این در حالی است که دهمرده در مصاحبهای دیگر عدم توجیه اقتصادی را دلیل اجرا نشدن این پروژه دانسته بود. در ارتباط با سخنان جناب آقای دکتر دهمرده نکاتی لازم به یادآوری است:
1- باید گفت جناب دکتر دهمرده! اگر طرحی توجیه اقتصادی ندارد چرا جزء مصوبات سفر هیئت دولت قرار گرفته است؟ با اعلام چنین اخباری این سؤال پیش میآید که بسیاری از مصوبات سفرهای استانی بدون کارشناسی بوده و تنها جنبهی تبلیغاتی داشتهاند، کما اینکه رئیسجمهور در سفر اولش اعلام کرد که اگر لازم باشد خود و اعضای کابینهاش بیل و کلنگ به دست میگیرند، تا لرستان آباد شود. در حالی که در سفر دوم هنگامی که ایشان با انبوه مصوبات اجرا نشده روبهرو شدند، اعلام کردند که چون سفر اول بعد از تصویب بودجه انجام گرفته بود، این مصوبات اجرا نشدهاند؟!
2- خبر تصویب احداث پروژه راهآهن “دورود – خرمآباد – جنوب” بارها با از زبان نمایندگان لرستان مورد تاکید قرار گرفته بود (نمونهاش آقای رحیمینسب و آقای ملکشاهیراد و آقای فتحالله حسنوند نماینده دوره هفتم) و حتی این طرح از پروژههای ملی عنوان شده و بر اهمیت آن برای استان و حتی کشور تاکید شده است. حتی برخی مسئولان گسترش شبکهی ریلی به کل استان و احداث راهآهنهای “دورود– بروجرد – غرب” و “ازنا – اصفهان” را خواستار شدند.
3- جالب اینجاست که این طرح جزء مصوبات کارگروه ویژه عمران لرستان بوده است، که در سال 1388 با حضور رحیمی معاون اول رئیس جمهور در استان تصویب شده است، و خبر مربوط این مصوبات هنوز هم در پایگاه اطلاعرسانی دولت و هم پایگاه اطلاعرسانی رئیسجمهوری بچشم میخورد.
4- سالهاست مردم لرستان به سخنانی از این دست عادت کردهاند، زمانی گفته میشد که کم کاری نمایندگان لرستان باعث انتقال پتروشیمی لرستان به اراک شده است. و همواره نمایندگان ادوار مختلف و دولتهای رویکار، نمایندگان و دولتهای قبل از خود را دراین باره متهم مینمودهاند.
5- آقای دکتر دهمرده فرمودهاند که به دلیل عدم همدلی بین نمایندگان، این طرح به استان رقیب واگذار شده است، باید این سؤال را پرسید که بنا به گفتهی خود مسئولان و نمایندگان راهآهن دورود-خرمآباد-پلدختر با اتصال به اندیمشک و راهآهن سراسری تهران-جنوب میتوانست جایگزینی مناسب برای راهآهن قدیمی دورود-اندیمشک باشد که با مشکلاتی چون کوهستانی بودن و فرسودگی مواجه است، باشد. در ضمن احداث این راهآهن میتوانست اندکی از بار ترافیک جادهای لرستان را که روزانه کشته میدهد را کم نماید. این نکته را هم میدانیم لرستان در محورهای ریلی و جادهای تهران-جنوب رقیب و جایگزینی ندارد.
6- در چند سالی که از ریاست جمهوری دکتر احمدینژاد میگذرد، دیدهایم که در آستانهی سفرهای ایشان به لرستان استاندارهای استان تعویض میشوند با توجه به حضور آقای دکتر دهمرده در لرستان و سفر قریبالوقوع هیئت دولت به استان این شائبه مطرح میشود که دولت با تعویض استاندارها به نوعی میکوشد تا قسمتی از بار اجرایی نشدن مصوبات خود را بر دوش استانداران معزول بیاندازد، در حالی که با نگاهی به لیست مصوبات سفر دوم هیئت دولت بجر پروژهی راهآهن هنوز مصوبات زمین ماندهی زیادی به چشم میخورد، که جا دارد خبرنگاران و فعالان اجتماعی استان با مداقه در این مصوبات از رئیسجمهور بیلانکار حقیقی بخواهند و تنها به آمارهای ارائه شده از سوی مسئولین استانی اکتفا ننمایند.