جنجال در هلند و لغو سفر عزت‌الله ضرغامی

سفر مدیر صدا و سیمای جمهوری اسلامی به هلند در پی اعتراض شدید ایرانیان مهاجر و واکنش رسانه‌ها و پارلمان این کشور لغو شده است.

عزت‌الله ضرغامی

برنامه بازدید عزت‌الله ضرغامی و هیئت صدا و سیما از شبکه‌های NOS و NPO ، روز سه‌شنبه، هشتم تیر ۱۳۸۹ / ژوئن ۲۰۱۰ توسط «رادیو زمانه» فاش شد. نسخه‌‌ای از این دعوت‌نامه توسط یک شخصیت هلندی که نخواست نامش فاش شود در اختیار «زمانه» قرار گرفت.

این دیدار با دعوت رسمی شبکه سراسری رسانه‌ای هلند، قرار بود دوشنبه، پنجم ژوییه ۲۰۱۰ انجام شود. بازدید از «پارک رسانه» در شهر هیلورسوم، به شکلی نیمه مخفی توسط این شبکه و سفارت جمهوری اسلامی در لاهه سازماندهی شده بود.

همزمان با افشای این خبر، شماری از گروه‌ها و فعالان حقوق بشر ایرانی-هلندی به دعوت از هیئت صدا و سیمای جمهوری اسلامی شدیداً اعتراض کردند. شماری از ایرانیان معترض نیز به شهرداری و پلیس هیلورسوم درخواست تظاهرات در روز پنج ژوییه را ارائه کردند که با آن موافقت شد ولی با توجه به لغو سفر عزت‌الله ضرغامی، برگزار نخواهد شد.

شبکه تلویزیونی NOS تا کنون به تماس‌های پی در پی «رادیو زمانه» برای مصاحبه واکنشی نشان نداده است. ولی یکی از سخنگویان NOS به روزنامه NRC گفته است، این بازدید برای آموزش در زمینه «خبررسانی مستقل» برنامه‌ریزی شده بوده است. روزنامه NRC، یکی از پرخواننده‌ترین روزنامه‌های هلندی، دلیل لغو دیدار هیئت ایرانی از سوی شبکه سراسری هلند را «ترس این شبکه از بازخواست پارلمان» و همچنین واکنش ایرانیان در هلند دیده است.

موارد مورد اعتراض ایرانیان مهاجر و فعالان حقوق بشر، آنگونه که در بیانیه‌ «شبکه جوانان پیشرو» در هلند آمده، نقش صدا و سیمای جمهوری اسلامی در سرپوش گذاشتن بر سرکوب تظاهرات مردم و همچنین مسایل مربوط به بازداشت و شکنجه، وجود سانسور شدید در این رسانه و و انتصاب مدیر آن از سوی آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بوده است.

این موضوع در رسانه‌های هلندی نیز بازتاب داشته است. در روزهای گذشته، مراکز خبری مانند خبرگزاری سراسری هلند (ANP)، تارنمای Elsevier و روزنامه Parool این موضوع را پوشش دادند.

سفارت جمهوری اسلامی در لاهه هنوز واکنشی به این موضوع نشان نداده است.

هلند محل زندگی بیش از سی هزار ایرانی است. بخش قابل توجهی از آنها در پی وضعیت نابسامان اجتماعی و سیاسی ایران در سال‌های پایانی دهه ۱۹۸۰ تا اوایل دهه ۱۹۹۰ به این کشور آمده‌اند. جامعه‌ ایرانی در هلند در یک سال گذشته در واکنش به مسایل ایران، تظاهرات اعتراضی گوناگونی برپا کرده است که بزرگترین آن در ژوئن ٢٠٠٩ با حضور حدود دو هزار نفر و سخنرانی شیرین عبادی در آمستردام برگزار شد. کنسرت صلح سفارت جمهوری اسلامی در روترام نیز در ژانویه 2010 با درگیری شدید فیزیکی میان معترضان و کارمندان سفارت، ناتمام ماند.

چند ماه پیش نیز گروهی از جوانان ایرانی و هلندی برای ساعاتی به اشغال حیاط سفارت جمهوری اسلامی در لاهه دست زدند که با دخالت پلیس بدون درگیری خاصی پایان یافت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد