آیا فشارها علیه روسیه، به سود ایران می شود؟


با شدت گرفتن روزافزون تقابل آمریکا و روسیه، گمانه زنی های متعددی درباره احتمال اثرگذاری این موضوع بر روند مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ مطرح شده است؛ وزارت امور خارجه روسیه، با انتشار بیانیه ای، بر این گمانه زنی ها مهر تائید زد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از رویترز، یک روز پس از آنکه دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، تازه ترین مجازات خود را علیه روسیه اعلام کرد،  وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد، اگر تحریم های آمریکا علیه این کشور تشدید شود، این موضوع ممکن است زمینه ساز آسیب به روند همکاری های واشنگتن - مسکو در مسائلی همچون سوریه و موضوع هسته ای ایران شود.

 

با طرح تهدید روسیه درباره احتمال کارشکنی خود در مذاکرات هسته ای ایران در ماه های اخیر و در پی تشدید روزافزون تقابل آمریکا و روسیه بر سر موضوع اوکراین، گمانه زنی های متعددی درباره احتمال اثرگذاری این موضوع بر مذاکرات هسته ای ایران مطرح شد. اکنون وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه ای رسمی، مهر تائیدی بر این گمانه زنی ها زده و از احتمال تغییر رویکرد خود در موضوع هسته ای ایران سخن گفته است.


در این بیانیه آمده است: اقدامات ایالات متحده، چشم انداز همکاری دوجانبه برای حل و فصل موضوع هسته ای ایران، بحران سوریه و دیگر مسائل مهم بین المللی را در هاله ای از ابهام فرو می برد... همان گونه که واشنگتن در گذشته مشاهده کرده، ما چنین اقدامات غیردوستانه ای را بی پاسخ نمی گذاریم.


این بیانیه در حالی منتشر می شود که در ماه های اخیر و در پی اوج گیری بحران اوکراین که به تشدید روند تنش ها میان روسیه و آمریکا انجامید، گمانه زنی های فراوانی درباره احتمال اثرگذاری این موضوع بر روند مذاکرات هسته ای ایران، به ویژه در شکل کارشکنی روسیه در روند گفتگوها و عدم همراهی با دیگر کشورهای عضو گروه 1+5 شکل گرفته بود.


اکنون بیانیه وزارت امور خارجه روسیه، در حقیقت تائید رسمی این گمانه زنی هاست و آشکارا نشان می دهد که مسکو بار دیگر در تلاش است از ایران به عنوان ابزار و اهرمی در روابط خود با آمریکا و مجموعه غرب استفاده کند؛ اقدامی که پیش از این نیز بارها در مواردی همچون عدم تحویل سامانه موشکی «اس 300» به ایران مشاهده شده بود.


در حقیقت، می توان گفت از دید دولتمردان روس، روابط آنها با ایران تابعی از رابطه مسکو- واشنگتن است، بدین ترتیب که هر زمان روابط روسیه با آمریکا بهبود یافته، روس ها با اقدامات مختلف غرب علیه ایران همراه شده اند و هرگاه روابط با غرب و آمریکا رو به تیرگی گذاشته، آنها تلاش کرده اند با استفاده از روند تقابل موجود میان ایران و آمریکا، ایران را به عنوان ابزاری در مقابل آمریکا قرار داده و از آن در راستای دستیابی به منافع خود استفاده کنند.

وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد چهار مقام روس را به علت نقض حقوق بشر تحریم می‌کند.

دولت آمریکا امسال در واکنش به اقدامات روسیه در اوکراین، پنج بار افراد و سازمان های روسیه را تحریم کرده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد