مذاکرات حساس هسته ای ایران و آمریکا در ژنو/ سانتریفیوژها و تحریم ها، موضوع اصلی


در حالی که یک ماه تا پایان مهلت تعیین شده برای رسیدن به تفاهم سیاسی میان ایران و گروه ۱+۵ وقت باقی است، هیئت‌ های مذاکره کننده ایران و آمریکا یک بار دیگر در ماه‌ های گذشته و در ادامه مذاکرات مونیخ در ژنو گرد هم آمده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این مذاکرات به ریاست عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، و وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد آمریکا، در حال برگزاری است.

 

آنها از ساعت 11 به وقت محلی (13:30 به وقت تهران) در ژنو  گفتگوها درباره راه‌ حل جامع هسته‌  ای را آغاز کرده اند.

مذاکرات هسته ای میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی سید عباس عراقچی، با طرف آمریکایی در ژنو سوئیس آغاز شده است/ 1 اسفند 1393

یک منبع دیپلماتیک غربی به خبرگزاری شینهوا گفته است که «سانتریفیوژها» و «تحریم ها»، 2 موضوع اصلی مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو است که پشت درهای بسته برگزار می شود.


در این رایزنی‌ها هلگا اشمیت، معاون فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و مجید تخت روانچی، دیگر مذاکره کننده ایرانی، نیز حضور دارند.

دانلود

 


این سومین دیدار معاونان ظریف و کری در شهر ژنو پس از تمدید 7 ماهه توافقنامه ژنو و پنجمین دیدار پس از تمدید این توافقنامه است.

 

طرفین پیش از این، 2 بار در ژنو، یک بار در زوریخ و یک بار هم در حاشیه پنجاه و یکمین نشست امنیتی در شهر مونیخ به گفتگو پرداخته بودند.
 

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز یکشنبه به مذاکرات ملحق خواهند شد.

 

قرار است این دو، روزهای یکشنبه و دوشنبه در شهر ژنو به گفتگو بپردازند.

 

برابر این گزارش، در حالی که یک ماه تا پایان مهلت تعیین شده برای رسیدن به تفاهم سیاسی میان ایران و گروه 1+5 وقت باقی است، هیئت‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا یک بار دیگر طی ماه‌ های گذشته و در ادامه مذاکرات مونیخ در ژنو گرد هم آمده اند.

 

این دور از مذاکرات در ژنو در حالی از حساسیت برخوردار است که دو طرف تلاش دارند تا اختلاف‌های باقی مانده درباره دو موضوع اصلی یعنی چگونگی لغو کامل تحریم‌ها و غنی‌سازی ایران را به طور کامل از بین ببرند.


هم‌چنین این دور از مذاکرات در حالی برگزار می‌ شود که با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب در دهه فجر امسال مبنی بر لزوم دستیابی به توافق در یک مرحله؛ مذاکرات را حساس‌ تر کرده است و طرف‌ ها باید تلاش کنند تا یک ماه آینده به یک چارچوب قابل پذیرش دو طرف برای توافق سیاسی و توافق جامع دست یابند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد